صادرات محصولات کشاورزی از کارگوترمینال فرودگاه شهید بهشتی به مقصد کویت
دسامبر 31, 2019
آغاز صادرات و واردات از کارگو ترمینال اصفهان
دسامبر 31, 2019

بهره برداری از “پروژه‌های فرودگاهی” با حضور وزرای راه‌وشهرسازی و صمت

پایانه بارهوایی ( کارگو ترمینال ) امروز شنبه _۳۰ شهریورماه ۱۳۹۸_ با حضور وزرای "راه ‌و شهرسازی" و "صنعت، معدن و تجارت" به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، همزمان با ورود وزرای راه و شهرسازی و صنعت معدن و تجارت به فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، پروژه پایانه بار هوایی این فرودگاه (کارگو ترمینال)  در زمینی به مساحت بیش از دو هزار متر مربع و با اعتبار بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شامل سردخانه‌های زیر صفر و بالای صفر و انبار عمومی به بهره برداری رسید.

امجدی مدیر کل فرودگاه بین‌المللی شهید بهشتی نیز در خصوص پروژه کارگو  ترمینال اظهار کرد: سرمایه‌گذار این پروژه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان است.

وی افزود: برای ساخت این پروژه دو سال مطالعه، طراحی، ساخت و تجهیز انجام شده و با احتساب هزینه‌های راه‌اندازی، مبلغ نهایی سرمایه‌گذاری شده در این پروژه ۱۸ میلیارد ریال است.

امجدی گفت: علل تاخیر در بهره برداری این پروژه را تورم و رکود در بازار، افزایش قیمت ارز در سال‌های اخیر، برقراری تحریم‌های بین المللی، محدود بودن پروازها و نبود تجربه و تخصص اولیه دانست.

همچنین مدیر عامل شرکت خدمات بار هوایی پرشین کارگو گفت: با راه اندازی کارگو ترمینال در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان امکان صادرات کالاها از همین محل فراهم شده و این اقدام توسعه صادرات محصولات غیرنفتی در اصفهان را به همراه خواهد داشت.

وحید اسدی اظهارکرد: عملیات ساخت کارگو ترمینال فرودگاه اصفهان از سال ۱۳۸۷ آغاز و با صرف اعتبار بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، در سال ۱۳۸۹ مراحل ساخت آن به پایان رسید که شامل بخش‌های انبار عمومی سردخانه بالای صفر، سردخانه زیر صفر ، پنجره واحد و سایت اداری است.

وی افزود: با عنایت به قرارداد BOT فی‌مابین شرکت فرودگاه ها و اتحادیه، مقرر شد این پایانه به مدت ۱۲ سال از تاریخ بهره‌برداری در اختیار اتحادیه قرار بگیرد و مدیریت بهره‌برداری از کارگو ترمینال طی قراردادی چندساله به شرکت پرشین کارگو واگذار شود.

اسدی  تصریح کرد: به دلیل رعایت نشدن ملاحظات امنیتی و نبود تطابق با استاندارهای شرکت‌های هواپیمایی در ساخت این مجموعه، روند عملیاتی شدن پایانه با تاخیر زیاد روبرو شد و سرانجام پس از توافق حاصله فی‌مابین شرکت پرشین کارگو و اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان، نحوه تغییرات لازم برای عملیاتی شدن این پایانه و انطباق با معیارهای ایکائو و یاتا مورد بررسی قرار گرفت که با همکاری فرودگاه اصفهان و صرف هزینه‌های جدید سرانجام امروز -۳۰ شهریورماه ۹۸- با حضور وزیر راه و شهرسازی و صنت به بهره‌برداری رسید.

وی گفت: با توجه به اینکه نگهداری محمولات مختلف از قبیل ماهی زنده، میگو، میوه‌های تازه، سبزیجات، فراورده‌های لنبی، مواد غذایی تازه، داروها تا زمان پرواز باید در یخچال و دمای مناسب نگهداری شود؛ این کارگو ترمینال از لحاظ امکانات سردخانه‌ای و وسعت آن، در فرودگاه‌های کشور رتبه اول را در اختیار دارد.

مدیر عامل شرکت خدمات بار هوایی پرشین کارگو ادامه داد: در گذشته به دلیل نبود کارگو ترمینال در فرودگاه اصفهان، باید کالاهای صادراتی این استان، توسط صادرکنندگان به فرودگاه امام خمینی(ره) انتقال داده می‌شد و پس از پروسه گمرگی، از طریق خطوط هوایی آن فرودگاه ارسال می‌شد که متاسفانه این حجم صادرات در آمار صادراتی استان اصفهان قرار نمی‌گرفت. اما با آغاز بهره‌برداری از این کارگو ترمینال و باعنایت به استقرار حوزه تجاری گمرگ، می‌توان فعالیت‌های مربوط به صادرات و واردات کالاهای اصفهان، سایر شهرهای استان و حتی استان‌های همجوار را به طور مستقیم از همین محل انجام داد که باعث توسعه صادرات محصولات غیرنفتی در اصفهان خواهد شد.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های بارز فعالیت کارگو ترمینال‌ برای استان ارتباط مستقیم با تمام دنیا است، گفت: وقتی صادرکنندگان محصولات خود را از استان‌های همجوار ارسال کنند، باعث افزایش هزینه‌های آنها می‌شود و با توجه به اینکه هزینه در صادرات حرف اول را می‌زند، صادرکننده‌ای موفق خواهد بود که پایین‌ترین هزینه‌ها را در سیستم صادراتی برای خود رقم بزند؛ از این رو اولویت مهم شرکت خدمات بار هوایی پرشین کارگو بر این اساس است که هزینه‌ها را تا حد امکان کاهش داده و سرعت انجام کار را افزایش دهد.

همچنین وزیر راه و شهرسازی از عملیات اجرایی  پروژه های توسعه توقفگاه هواپیما با افزایش موقعیت ١٠ به ٢٣ موقعیت پارک، توسعه ترمینال خارجی و پروژه احداث موتورخانه تاسیساتی شماره ٢ فرودگاه بازدید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *