کارگو ترمینال فرودگاه اصفهان


پایانه‌ی بار فرودگاه شهید بهشتی اصفهان



تاریخچه و آغاز بهره برداری از پایانه بار هوایی فرودگاه اصفهان

گفتگو ها پیرامون تاسیس و بهره بردای از پایانه بار هوایی در اصفهان از سال 1383 شروع و از همان سال پیگیری های فراوان بخش خصوصی و دولتی برای ساخت و بهره برداری از آن آغاز شد. اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات کشاورزی و اتاق بازرگانی استان اصفهان، به عنوان متولی ساخت این پروژه، پیگیری‌های لازم را برای مطالعات،‌ طراحي،‌ ساخت و تجهيز آن در زميني به متراژ 2000 متر مربع آغاز نموده و سرانجام در سال 1389 عملیات ساخت کارگو ترمینال فرودگاه شهید بهشتی اصفهان به پایان رسید.


به دلیل رعایت نشدن ملاحظات امنیتی و نبود تطابق با استاندارهای شرکت‌های هواپیمایی در ساخت این مجموعه، روند عملیاتی شدن پایانه با تاخیر زیاد روبرو شد و سرانجام پس از توافق حاصله فی‌مابین «اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات کشاورزی استان اصفهان» و «شرکت پرشین کارگو»، نحوه تغییرات لازم برای عملیاتی شدن این پایانه و انطباق با معیارهای ایکائو و یاتا مورد بررسی قرار گرفت ؛ که با همکاری فرودگاه اصفهان و صرف هزینه‌های جدید ، سرانجام در تاریخ۳۰ شهریورماه ۹۸ با قدوم وزراي محترم راه و شهر سازي و صنعت،‌ معدن و تجارت، امام جمعه ی محترم استان اصفهان ، ‌استاندار اصفهان، نمايندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی،‌ عضو هيات مديره و راهبر عمليات فرودگاهي شركت فرودگاهها و ناوبري هوايي ايران، مدیر کل فرودگاههای استان اصفهان و مقامات استاني و فرودگاهي ، رسما به بهره برداري رسيد.

با عنایت به قرارداد BOT فی‌مابین شرکت فرودگاه ها و اتحادیه، مقرر شد این پایانه به مدت ۱۲ سال از تاریخ بهره‌برداری در اختیار «اتحادیه» قرار بگیرد و مدیریت بهره‌برداری از کارگو ترمینال، طی قراردادی چندساله به شرکت «پرشین کارگو» واگذار شد.

 
 


موقعیت و مشخصات زیر بنایی

مکان پایانه واقع در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان در زمینی با مساحت 2100 متر مربع و زیر بنای 1780 متر مربع توسط «اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان محصولات کشاورزی و اتاق بازرگانی استان اصفهان» احداث شده است. ذمحوطه عملیاتی این مجموعه شامل انبار قرنطینه صادرات به مساحت 500 متر مربع، سرد خانه زیر صفر 200 متر مربع، سرد خانه بالای صفر 200 متر مربع، سالن پذیرش 150 متر مربع و انبار واردات 100 مترمربع می‌باشد. همچنین این پایانه دارای محوطه اداری به مساحت 770 متر مربع می‌باشد.



نیاز سنجی استان اصفهان به پایانه بار هوایی

استان اصفهان یکی از قطب‌های شاخص کشاورزی، از تولید کنندگان محصولات باغی، سبزی و صیفی، دومین استان مولد گل و گیاهان زینتی، از مهم‌ترین مراکز تولید صنایع دستی در کشور و همچنین مستعد در زمینه پرورش، تولید و صادرات محصولات دامی و آبزی است. به همین جهت، استقرار پایانه بار هوایی برای صادرات چنین محصولاتی می‌تواند گامی بسیار موثر برای رشد و توسعه تولید این محصولات باشد.

با راه اندازی کارگو ترمینال در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان امکان صادرات کالاها از همین محل فراهم شده و این اقدام توسعه صادرات محصولات غیرنفتی در اصفهان را به همراه خواهد داشت.

در گذشته به دلیل نبود کارگو ترمینال در فرودگاه اصفهان، کالاهای صادراتی این استان توسط صادرکنندگان به فرودگاه امام خمینی(ره) انتقال داده می‌شد و پس از انجام پروسه، از طریق خطوط هوایی آن فرودگاه ارسال می‌شد ؛ که متاسفانه این حجم صادرات در آمار صادراتی استان اصفهان قرار نمی‌گرفت.

با آغاز بهره‌برداری از این کارگو ترمینال و باعنایت به استقرار حوزه تجاری گمرگ، می‌توان فعالیت‌های مربوط به صادرات و واردات کالاهای اصفهان، سایر شهرهای استان و حتی استان‌های همجوار را به طور مستقیم از همین محل انجام داد که باعث توسعه صادرات محصولات غیرنفتی در استان اصفهان خواهد شد.